Zirkonyum Kaplama Aşamaları

İçindekiler

Zirkonyum Estetik Diş

Zirkonyum Kaplama Aşamaları

Zirkonyum Kaplama Aşamaları :

Zirkonyum kaplamaların kullanımı, uzun süreli diş çürümesi veya ufalanmasının tedavisi için tavsiye edilir. Diş ağrısına ve renk değişikliğine rağmen diş genellikle kurtarılabilir durumdadır, bu nedenle Zirkonyum kaplamalar restorasyon için mükemmel bir çözümdür. Aşağıda zirkonyum kaplamalar ile ilgili tüm detayları ve tedavi aşamaları ile ilgili bilgileri bulacaksınız.

Zirkonyum Diş Kaplaması Hangi Dişlere Uygulanır?

Zirkonyum diş kaplaması;

  • Kırık dişlerde,
  • Eğri, çarpık veya ayrık dişlerin tedavisinde,
  • Rengi ve yapısı bozulmuş dişlerde,
  • Dolgu veya kanal uygulanamayacak kadar madde kaybına uğramış dişlerde kullanılan bir kaplama yöntemidir.

Diş kaplamaları

Diş hekimliğinde hasarlı dişleri değiştirmek için kuronlar kullanılır. Kaplamalar, dişin diş eti çizgisinin üzerinde kalan kısmına yerleştirilir, ancak bunlar implantların üzerine de yerleştirilebilir . Şekilleri ve renkleri hastanın doğal dişleriyle mükemmel uyum sağlar. Kaplamalar ayrıca cansız dişleri daha fazla hasardan korumak için de kullanılabilir. Kaplamalar genellikle estetik nedenlerle de kullanılır, renksiz, şekilsiz dişleri düzeltir.

Zirkonyum Kaplama Tedavi Aşamaları

  1. Tedavi bölgesinde lokal anestezi kullanılır.
  2. Hasta uyuşturulduktan sonra ilk adım dişin hazırlanması ve küçültülmesidir.
  3. Diş hekimi dayanağın bir izlenim ve çevresindeki diş sürer.
  4. Zirkonyum kaplama hazırlanana kadar dişin üzerine geçici bir kaplama yerleştirilir.
  5. Zirkonyum kaplama CAD-CAM teknolojisi ile laboratuvarımızda birkaç gün içerisinde hazırlanır .
  6. Diş hekimi, Zirkonyum kaplamayı abutmente uygular ve özel bir yapıştırıcı ile sabitler.

Zirkonyum Kaplama ne zaman gereklidir?

Doğal dişlerinizin büyük bir kısmı eksik olduğunda ve temelde sadece dişin kökleri kaldığında bir diş postu önerilir, çünkü bu durumda abutmenti oluşturacak ve zirkonyum kaplama kadar destekleyecek  doğal diş yoktur .

Dişin kök kanalları kötü durumdaysa, muhtemelen dişin çekilmesi ve eksik dişin yerine implant veya köprü yapılması gerekir. Bununla birlikte, birçok durumda post zirkonyum kaplama için destek sağladığı için bir diş postu mükemmel bir çözüm olabilir.

En iyi tedaviyi seçmek için panoramik bir röntgen gereklidir. Buna dayanarak, diş hekimi kök kanallarının durumunu ve bir diş postunun yerleştirilmesinin mümkün olup olmadığını belirleyebilir.

Diş postunun yerleştirilmesinin ön koşulu dişin devitalizasyonudur . Diş hekimi diş postunu kök kanalına yerleştirir ve - birkaç gün sonra yeni cansız diş olması durumunda - bir ölçü alır. Alçı, zirkonyum kronun hazırlandığı laboratuvara gönderilir . 

Zirkonyum kaplamaların avantajları

Zirkonyum kaplamalar, onları uzun ömürlü ve estetik olarak hoş kılan güçlü, dayanıklı malzemeden yapılmıştır. Zirkonyum kronlar bio uyumludur ve metal içermezler, bu nedenle metal alerjisi olan hastalar için de uygundurlar.

Zirkonyum kaplamalar, CAD-CAM teknolojisi kullanılarak özel, bilgisayarlı bir sistemle yapılır. Süreç neredeyse tamamen otomatik hale getirilerek mükemmel kalite ve minimum bekleme süresi sağlanır. Laboratuvarımızda zirkonyum kaplamalar için sadece yüksek kaliteli malzemeler kullanıyoruz.

Bruksizm hastalarında diş gıcırdatma dişlere ekstra baskı yapar ancak bu bir kontrendikasyon değildir. Zirkonyum kaplamalar, diş gıcırdatmanın ek basıncını kaldırabilen güçlü, dayanıklı malzemeden yapılmıştır. Bazı durumlarda diş hekimi dişleri korumak için bir ağızlık veya gecelik kullanılmasını önerebilir.

zirkonyum kaplama aşamaları

Zirkonyum Kaplama Aşamaları

Estetik Diş Tasarımı

Zirkonyum diş kaplama uygulaması, çok avantajlı bir uygulamadır. 18 – 20 yaş grubuna yapılması önerilmez. Bunun sebebi gelişim çağında olan bireyin çenesinde açılma meydana gelebilir ancak dışında ki her yaş grubuna uygulanabilmektedir.

Bilgi ve Randevu

    Formu doldurun, çalışma saatlerimizde sizinle iletişime geçelim. Mesai saatleri içerisinde geri dönüş sağlanmaktadır.